“Stroll zal bij Williams snel bijleren en competitief zijn”

08 november 2016 — Lance Stroll is het nieuwe jonge talent in de F1 nu hij door Williams bevestigd werd als tweede rijder naast Valtteri Bottas. Volgens Bottas zal Stroll echter snel bijleren en over de nodige snelheid beschikken.


Stroll is nog maar 18 jaar oud en is de eerste Canadees sinds Jacques Villeneuve die in de F1 zal racen. Er rust bij Stroll heel wat druk op zijn schouders. Bij Williams komt hij meteen bij een team in de subtop van de F1 terecht.

In tegenstelling tot teams zoals Manor of Sauber geeft dat maar weinig tijd om zaken bij te leren, laat staan foutjes te maken. Volgens sommigen zou Stroll zijn racezitje in de F1 vooral te danken hebben aan zijn rijke familie, al beschikt Stroll volgens Bottas over heel wat talent.

“Ik moet hem niet adviseren, hij is een getalenteerde rijder,” aldus Bottas. “Ik ben er zeker van dat hij snel veel zal leren en dat hij snel over de nodige snelheid zal beschikken. Als een team zullen we er alles aan doen om hem zo snel mogelijk vooruitgang te laten boeken.”

“Er zijn heel wat dingen die je kan leren wanneer je vanuit een andere racecategorie in de F1 terecht komt. Er zijn heel wat mensen binnen het team, er zijn ook op technisch vlak heel wat zaken die je van de wagen moet leren. Waar ik kan zal ik dan ook helpen. Hij beschikt over het nodige talent en ik ben er zeker van dat hij het goed zal doen.”

Volgens Bottas zal Stroll zich snel aanpassen aan de Formule 1 en het dus goed doen bij Williams.

“Hij zal snel leren, ik kijk er naar uit om met hem een rijdersduo te vormen en het team vooruit te pushen,” besluit Bottas.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België