Studentenprotest zorgt voor minder verkochte GP tickets in Canada

07 juni 2012 — Het lijkt erop alsof de F1 steeds meer als middel wordt gebruikt door andere groepen om hun ongenoegen te uiten over iets dat helemaal niets met de sport te maken heeft. Na de GP van Bahrein, is nu Canada het mikpunt van protesten.

In Canada zijn het de studenten die protesteren tegen het hoge inschrijvingsgeld op de universiteiten. Ze hadden hiervoor ook aangekondigd de GP van Canada te zullen boycotten. De organisatoren hebben al meegedeeld dat door de dreigementen, de GP voor het eerst in lange tijd niet uitverkocht zal zijn.

Vorig jaar kwamen er nog 300.000 bezoekers opdagen, waarvan 115.000 op zondag alleen. De organisatoren reageerden teleurgesteld in de acties van de studenten: “Ze zeiden dat ze de GP zouden verstoren, ze hebben het nu al gedaan. Ik kan niet meer herinneren wanneer de laatste keer was dat we niet uitverkocht waren, zo lang is het geleden.”. Montreal is instussen aan zijn negende editie toe.

“Afhankelijk van het weer en de hype die de vrijdagsessies kunnen veroorzaken, kunnen we nog wel wat meer tickets verkopen, maar uitverkocht zullen we niet zijn.”. Eerder deze week werd ook de pit-walk al afgelast uit vrees voor de protesten.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image