logo
 

Succesvol Ferrari veroorzaakt rush op tickets GP van Italië

07 augustus 2017 — Ferrari en Sebastian Vettel beleven voor het eerst in jaren een seizoen waarbij ze kans maken op de wereldtitel. En dat heeft zo zijn gevolgen voor de ticketverkoop voor de GP van Italië.


Begin september wordt de GP van Italië verreden op het circuit van Monza. Daar waar de ticketverkoop de voorbije jaren meestal tegenviel, vooral door de teleurstellende resultaten van Ferrari, is er dit jaar een echte rush op tickets voor de Italiaanse GP.

Het feit dat Sebastian Vettel aan de leiding staat in de wk-tussenstand bij de rijders, alsook dat Ferrari voor het eerst in jaren een rol van betekenis speelt in het constructeurskampioenschap, zorgen ervoor dat er in Italië opnieuw met veel trots over de Scuderia wordt gesproken.

Tegelijkertijd is er een rush ontstaan op tickets voor de Italiaanse GP, iets dat te vergelijken is met de GP van België, waar de rush op tickets veroorzaakt wordt door Max Verstappen en onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

“We hebben nu al 35 procent meer kaarten verkocht dan vorig jaar rond dit tijdstip”, vertelt Ivan Capelli, president van de Automobile Club Milano, tegenover het Nederlandse magazine ‘Formule 1’. “We verwachten een vol huis.”

Volgens Capelli wordt er opnieuw volop over Ferrari gesproken en dat met bijzonder veel trots.

“De koffiebars waar iedereen ’s ochtends zijn krant leest, cappuccino drinkt en discussieert zijn de beste thermometer: daar hoor je de mensen niet over voetbal, maar weer over de Formule 1 en Ferrari praten. Dat is er nu het belangrijkste gespreksthema. Ik geloof echt dat Vettel wereldkampioen kan worden,” aldus Capelli.

Eind 2016 sloot de organisatie achter de GP van Italië een nieuw contract met de Formule 1 voor het organiseren van de Italiaanse GP op het circuit van Monza en dit tot en met 2019.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België