Support-races van de F1 afgelast door supertyfoon Hagibis

10 oktober 2019 — De support-races van de Formule 4 die dit weekend in het voorprogramma van de GP van Japan zouden doorgaan worden afgelast door de dreiging van supertyfoon Hagibis.

De organisatoren kwamen op donderdag met het nieuws naar buiten dat twee support-races niet zullen doorgaan, dit om absolute prioriteit te geven aan het programma van de Formule 1.

Door de afgelasting van de F4 zal het voorprogramma van de GP van Japan enkel bestaan uit de Porsche Carrera Cup Japan.

De beslissing kwam er nadat alle betrokken partijen, bestaande uit de FIA, F1, Suzuka en de Japanse Automobiel Federatie, samengezeten hadden.

“De storm wordt nauwlettend in de gaten gehouden en alles wordt in het werk gesteld om de verstoring van het tijdsschema van de Formule 1 tot een minimum te beperken,” liet de F1 in een mededeling weten.

Op dit moment luiden de voorspellingen dat Hagibis zaterdag aan land komt en dat zal vermoedelijk gepaard gaan met veel regen en windsnelheden tot 195 kilometer per uur. De F1-rijders bereiden zich voor op het feit dat er zaterdag niet zal kunnen gereden worden.

“Het zal zaterdag duidelijk zijn wat de situatie zal zijn”, zei Williams-rijder George Russell daarover.

“Ik denk dat we heel wat water aankunnen maar het zijn gewoon de staande plassen, de aquaplaning, dat is voor ons de grootste beperking. Ik ben er zeker van dat ze de juiste beslissing zullen nemen.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België