Susie Wolf geeft haar F1-droom op en zet punt achter haar autosportcarrière

04 november 2015 — Het Williams F1 team heeft vandaag laten weten dat Susie Wolff aan het einde van dit seizoen een punt zet achter haar autosportcarrière.


Susie Wolff was dit seizoen de officiële testrijder van het Williams F1 team. Ze begon in 2012 bij Williams als ontwikkelingsrijdster maar door haar goede prestaties en de appreciatie van het Williams F1 team wist ze zich op te werken tot officiële testrijder van het team.

Wolff werd meermaals geprezen om haar werk en ze mocht ook enkele oefensessies op vrijdag afwerken. Haar ultieme droom, racepiloot in de Formule 1 worden, geeft ze nu echter op. Eerder dit seizoen liet Susie Wolff zich reeds pessimistisch uit over haar kansen op een racezitje in de Formule 1.

“Ik wil Williams graag bedanken voor de kansen die ze mij de voorbije jaren geboden hebben. Door hen heb ik mijn droom om een F1-bolide te besturen verwezenlijkt. Het is fantastisch geweest om met iedereen binnen het team samen te werken. Ik wens iedereen dan ook te bedanken,” aldus Susie Wolff. “Ik sluit dit hoofdstuk nu af maar kijk uit naar nieuwe uitdagingen in de nabije toekomst.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België