Sutil en Hulkenberg bestraft: raceuitslag aangepast

26 september 2010 — Adrian Sutil en Nico Hulkenberg zijn door de wedstrijdleiding bestraft, daardoor is ook de uitslag van de GP van Singapore aangepast.

Adrian Sutil werd bestraft omdat hij tijdens de openingsronde breed ging in de zevende bocht en daarbij voordeel zou gehad hebben tegenover andere wagens. Force India reageerde op de bestraffing door eveneens te protesteren.

Volgens Force India behaalde Nico hulkenberg voordeel door een bocht af te snijden. Hierop besliste de wedstrijdleiding om ook Nico Hulkenberg te bestraffen. Sutil eindigde oorspronkelijk als achtste maar door zijn bestraffing werd hij naar de tiende plaats verwezen. Nu ook Hulkenberg bestraft is eindigt Sutil alsnog als negende. Grote winnaar is echter Felipe Massa die normaal de race als tiende eindigde maar nu dus als achtste geklasseerd wordt.

Door de bestraffing van Hulkenberg blijft Force India voor Williams in het constructeurskampioenschap. Force India laat na de bestraffing van Hulkenberg ook haar protest vallen tegen de beslissing van de wedstrijdleiding om Sutil te bestraffen.

De aangepaste raceuitslag is nu als volgt:

1.  Alonso     Ferrari
2.  Vettel     Red Bull-Renault
3.  Webber     Red Bull-Renault
4.  Button     McLaren-Mercedes
5.  Rosberg     Mercedes
6.  Barrichello   Williams-Cosworth
7.  Kubica     Renault
8.  Massa       Ferrari
9.  Sutil       Force India-Mercedes
10.  Hulkenberg   Williams-Cosworth
11.  Petrov     Renault
12.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari
13.  Schumacher   Mercedes
14.  Buemi       Toro Rosso-Ferrari
15.  Di Grassi   Virgin-Cosworth
16.  Kovalainen   Lotus-Cosworth

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België