Sutil ziet puntendroom in rook opgaan

12 juli 2009 — Een déja-vu gevoel voor Adrian Sutil vandaag. De Duitser leek op weg naar punten maar moest opgeven na een contact met Ferrari-piloot Kimi Raikkonen, net als in de Grote Prijs van Monaco vorig jaar.

Sutil kwalificeerde zich gisteren knap als zevende met zijn bescheiden Force India. Hij bleek nadien ook nog eens met veel benzine te zullen vertrekken en zat tijdens de race even in tweede positie. Na een pitstop liep het echter helemaal mis, een aanrijding met Raikkonen beschadigde de voorvleugel en Sutil viel terug. Hij finishte uiteindelijk als vijftiende.

“We mogen niet teleurgesteld zijn met dit resultaat omdat we een goed weekend hebben gehad en het volgende er snel zal aankomen. We zijn op de goede weg en we zijn veel competitiever. De race verliep goed. Ik verloor maar één plaats bij de start en het ging heel goed in de eerste stint. Na de eerst pitstop kwam ik uit de pit en ik zag Kimi langs de buitenkant van de bocht aankomen. Ik probeerde mijn lijn te behouden maar hij ging buitenom en ik raakte hem. De voorvleugel was stuk en toen dacht ik dat de race voor de punten voorbij was.”

Teamgenoot Giancarlo Fisichella eindigde elfde.

“Ik had een moeilijke race verwacht vandaag maar ik heb echt kunnen genieten. Ik kwam weer dicht bij de punten. Aan het einde van de race zat ik in een groepje achter Kovalainen. Als de race wat langer had geduurd had ik z’n achtste plek misschien nog kunnen aanvallen. Ik denk dat we blij kunnen zijn met dit weekend, hoewel we geen punten hebben kunnen scoren. We hebben een grote stap voorwaarts gezet en met nog meer ontwikkelingen die er aan komen, gaan we mooie races tegenmoet.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image