Otmar Szafnauer: “Dit was een jaar van gemiste kansen voor Racing Point”

16 december 2020 — Otmar Szafnauer, de teambaas van het Racing Point F1 team, is bijzonder teleurgesteld dat zijn team net naast de derde plaats in het constructeurskampioenschap heeft gegrepen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1)

Na de spectaculaire overwinning van Sergio Perez tijdens de GP van Sakhir en de bijhorende podiumplaats van Lance Stroll leek Racing Point bijna zeker van de derde plaats in het constructeurskampioenschap maar het venijn zat hem overduidelijk in de staart. McLaren slaagde er immers nog in om de derde plaats van Racing Point af te snoepen.
“Dit was een moeilijke avond waarin de dingen niet onze richting uitgingen,” vertelde Szafnauer na een teleurstellende race.

“Lance zijn race werd gecompromitteerd doordat hij door Sainz werd opgehouden toen hij opzettelijk traag in de pitlane reed terwijl Sergio moest opgeven door een verlies aan vermogen.”

“Daardoor werd het voor ons zeer moeilijk om onze derde plaats in het constructeurskampioenschap te verdedigen en zijn we op zeven punten van die doelstelling gestrand.”

Een vierde plaats dus Racing Point en dat is volgens Szafnauer een gemiste kans voor het team dat volgend jaar als Aston Martin door het leven zal gaan. Szafnauer koestert echter ook de mooie momenten zoals bijvoorbeeld de eerste F1-overwinning van Sergio Perez.

“Het is omwille van verschillende redenen een jaar van gemiste kansen, waaronder ook heel wat pech die we kenden waardoor we veel waardevolle punten verloren.”

“We zullen deze teleurstelling echter overwinnen en ons focussen op de positieve aspecten van dit ongelooflijk sterk seizoenen waarin we enkele geweldige momenten beleefd hebben.”

“We hebben getoond dat we een competitieve wagen hebben en een competitief team waren, wat ons een geweldige basis geeft om in 2021 nog sterker terug te keren onder de naam van Aston Martin.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België