Talentenjacht Red Bull gaat verder: Wie wordt de opvolger van Max Verstappen?

12 februari 2015 — Bij Red Bull blijven ze constant op zoek naar racetalenten. De fabrikant van energiedrankjes maakte dan ook de nieuwe leden van haar talentenprogramma bekend voor het autosportjaar 2015.

Vorig jaar werd Max Verstappen opgenomen in dit talentenprogramma. Nog geen jaar later had de Nederlander zijn eerste oefensessie in een F1-bolide er al opzitten en zijn contract bij Toro Rosso voor het F1-seizoen 2015 getekend.

Uiteraard het uitzonderlijk dat alles zo snel is gegaan voor Verstappen, maar iemand die opgenomen wordt in het talentenprogramma van Red Bull maakt veel kans om door te stoten naar de F1-teams van Red Bull en Toro Rosso. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat maakten allebei eveneens deel uit van het talentenprogramma en rijden vandaag voor het F1-team van Red Bull. Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. vormen dan weer het rijdersduo bij Toro Rosso.

Voor het tweede jaar op rij is Pierre Gasly een Red Bull Junior-piloot. Gasly zal komend seizoen deelnemen aan de GP2-series.

Twee nieuwe namen in het Red Bull Junior-programma zijn Dean Stoneman en Callum Ilott. Stoneman werd in 2010 kampioen in het Formule 2-kampioenschap. Kort daarna werd echter teelbalkanker geconstateerd bij de Brit. Twee jaar geleden nam hij deel aan de Britse Porsche Carrera Cup en vorig jaar was hij actief in de GP3. Komend seizoen zal hij deelnemen aan het Formule Renault 3.5-kampioenschap, wat oorspronkelijk reeds de bedoeling was na zijn titel in de Formule 2. IIott zal dan weerd deelnemen aan het Europees Formule 3-kampioenschap.

Alex Lynn verliest dan weer zijn plek in het Red Bull Junior Team. Het Williams F1 team maakte eind januari bekend dat Lynn dit seizoen testrijder bij het team wordt en dat gaat uiteraard niet samen met deelname aan het talentenprogramma van Red Bull.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België