logo
 

Tatiana Calderon test voor Sauber: De volgende vrouw in de F1?

31 oktober 2018 — Tatiana Calderon, een 23-jarige Colombiaanse GP3-pilote, testte gisteren voor het eerst met een F1-bolide. Calderon wordt door sommigen aanzien als de grootste kans op een nieuwe vrouw in de Formule 1.


Calderon kwam op dinsdag in actie op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Met een Sauber C37 F1-bolide reed ze 23 ronden, waarmee ze binnen de beperkingen bleef van een zogenaamde ‘filmdag’ voor promotionele doeleinden.

Sauber bleef speciaal in Mexico testte ook voor Pirelli in het kader van een bandentest. Daarnaast mocht Tatiana Calderon dus in actie komen en ze was dan ook zeer blij met haar eerste F1-ervaring.

“Het was een ongelooflijke ervaring om met de Sauber C37 te rijden,” aldus een zeer enthousiaste Calderon. “De kracht, het remmen, het gripniveau met deze wagens, het is allemaal echt ongelooflijk. Ik voelde me erg comfortabel op de baan. Na enkele ronden raak je eraan gewend en ik beleefde veel plezier.”

“Ik wil het Alfa Romeo Sauber F1 Team, Excuderia Telmex, Telcel, Infinitum en Claro bedanken voor deze kans en het vertrouwen dat ze mij gegeven hebben. Dit is een dag die me voor altijd zal bijblijven.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België