logo
 

Te enthousiaste marshal veroorzaakt met brandblusser een gridpenalty voor Ricciardo

10 november 2018 — De oorzaak van de gridpenalty voor Daniel Ricciardo tijdens de GP van Brazilië is op zijn minst opmerkelijk te noemen ...


De frustratie bij Daniel Ricciardo was enorm toen hij in Mexico moest opgeven. De Australiër klopte na zijn opgave zelfs een gat in een muur. De opgave van Ricciardo in Mexico kent echter ook nog gevolgen voor hem in Brazilië.

Er moest na zijn opgave in Mexico immers een nieuwe turbo gemonteerd worden, wat resulteert in een gridpenalty voor de race in Brazilië. Vooral de oorzaak van de beschadigde turbo is opmerkelijk.

Het was immers een al te enthousiaste baanmarshal die met zijn brandblusser de turbo van Ricciardo zijn motor beschadigde. Toen de marshal een brandje op Ricciardo zijn wagen probeerde te blussen werd schuim in de uitlaat gespoten. De chemische stoffen van het schuim beschadigden de turbo.

“Uiteraard pakte de marshal het voorzichtig aan, er kwam immers rook uit de wagen,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover ‘Sky F1’. “Je mag de schuld dan ook niet bij de marshal leggen want je kon vlammen zien hij bluste gewoon het brandje. Hij spoot vervolgens echter een deel schuim in de uitlaat en dat vernielde de turbo.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België