“Te veel mensen in de F1 nemen beslissingen en kennen er niets van”

24 maart 2016 — Dat vindt alvast Wereldkampioen Lewis Hamilton.


“Ik heb het gevoel dat er aan de top waarschijnlijk te veel mensen zijn die beslissingen nemen, mensen die er waarschijnlijk weinig van kennen en niet echt begrijpen hoe het is om in een F1-bolide te zitten,” aldus Hamilton. “Al die mensen hebben een andere mening en wanneer ze het niet eens raken dan gebeurt er niets.”

En dat klopt misschien wel eens. De Strategische Groep, de F1 Commissie en de World Motor Sport Council, allemaal spelen ze een rol bij het opstellen van de regelgeving in de Formule 1. Uiteraard zijn er dan ook nog de verschillende teams en soms ook de rijders die hun zegje willen doen.

“Volgens mij zeggen de teams met veel geld ook meer dan de andere teams. Het probleem voor de rijders is dat de ene helft het ene zegt en de andere helft het andere.”

Ook Hamilton weet echter niet hoe er een oplossing kan gevonden worden al moet er sowieso voor gezorgd worden dat er minder mensen een beslissing moeten nemen.

“Ik ken het antwoord ook niet maar de beslissingen moeten door minder mensen genomen worden. Hopelijk nemen die dan ook de juiste beslissingen,” besluit Hamilton.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België