“Te vroeg om updates van Honda te beoordelen”

02 maart 2016 — Fernando Alonso reed zich gisteren tijdens de eerste dag van de tweede F1-test in Barcelona naar een derde tijd. Volgens de Spanjaard is het echter te vroeg om de updates van Honda te beoordelen.


Vorig seizoen kende McLaren-Honda enorm veel problemen, zowel wat de pure motorkracht als de betrouwbaarheid betreft. Honda probeerde doorheen het seizoen de nodige aanpassingen te doen maar voor een serieuze verbetering was het sowieso wachten tot de winterpauze.

Tijdens de eerste wintertest van vorige week kreeg McLaren-Honda opnieuw met enkele problemen af te rekenen. Het plande vervolgens een tweedaagse filmdag in waarbij het de systemen voorafgaand aan de tweede wintertest nogmaals kon testen.

Gisteren reed Alonso vervolgens een derde tijd, al kan daar volgens de Spanjaard voorlopig niet veel uit besloten worden.

“Na de teleurstelling omdat ik vorige week tegen het einde van de test niet veel kon rijden was de eerste testdag nu een stuk beter omdat ik heel wat ronden kon rijden,” aldus Alonso. “We hebben verschillende configuraties uitgetest en heel wat tijd gespendeerd aan de power unit alsook het verzamelen van data over de aërodynamica.”

“Het is te vroeg om te vertellen of er veel verschil is met de motor vorige week. We hebben ons immers meer op de kortere runs gefocust alsook het aanpassen van de balans en de afstelling van de wagen. Dit was echter een goed begin van de tweede test,” besluit de Spanjaard.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België