Team Lotus zet stap vooruit

27 maart 2011 — Lotus-Renault GP mag dan wel mooi op het podium staan pronken, ook bij het 'andere' Lotus (Team Lotus) is er reden tot optimisme. Het maakt progressie en lijkt te kunnen aansluiten bij het middenveld.

Heikki Kovalainen streed in het begin met Toro Rosso’s en Saubers, maar moest noodgedwongen zijn wagen aan de kant zetten.

“Tot voor mijn opgave was ik erg tevreden met mijn eigen prestatie. Ik had een goede start en kon Alguersuari (Toro Rosso) en Perez (Sauber) bijhouden, totdat een waterlek mijn race beëindigde. Ik denk dat het een beetje ene moeilijk weekend voor ons was, moeilijker dan we vooraf gedacht hadden, maar we moeten de tijd nemen om te analuseren waarom onze snelheid niet was wat we verwacht hadden.”

Team Lotus is deze winter overgeschakeld op een Red-Bull achterkant (Renault motor, Red Bull versnellingsbak & ophanging), maar moet deze nog beter leren kennen. Betrouwbaarheid, afstelling en het totaalpakket zullen het verschil maken. Kovalainen is echter hoopvol: “We hebben nog wat werk aan de betrouwbaarheid voor we naar Maleisië trekken. We zijn allemaal klaar om extra hard te werken, zodat we zeker zijn dat we vooruit blijven gaan. We zitten nog maar in het prille begin van het leven van Team Lotus,, dus we zullen extra uurtjes werken voor een verbeterde performance in onze thuis grand prix in Maleisië”

Jarno Trulli reed de race wel uit, en deed dit op een 15de plaats (na de uitsluiting van de Saubers werd dit een 13de plaats).

“Het was erg bevredigend om de race uit te rijden en te kunnen tonen dat er best wel wat snelheid in onze wagen zit, ondanks de problemen waar we mee te maken hadden dit weekend. We hebben nu een berg bruikbare data, die ons kan helpen om een stap voorwaarts te zetten in Maleisië en China, en ik denk dat eens we de kinderziektes uit de wagen hebben gehaald we de stap voorwaarts kunnen zetten die we dit jaar willen zetten.”

image
Heikki had af te rekenen met pech

image
Jarno Trulli reed met een speciale helm voor Japan

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image