Teambaas Frédéric Vasseur verlaat Renault

11 januari 2017 — Frédéric Vasseur, teambaas bij het Renault F1 team, heeft met onmiddellijke ingang het Franse F1-team verlaten, zo liet Renault vandaag zelf weten.


Vasseur was de voorbije jaren in de GP2 en GP3 teambaas van ART Grand Prix . Zo’n jaar geleden maakte hij echter de overstap naar het F1-team van Renault.

Daar nam hij aanvankelijk de rol van racedirecteur op zich, waarna hij halverwege 2016 teambaas werd. Vasseur kreeg de moeilijke taak om uit de restanten van het bijna ter ziele gegane Lotus F1 team een succesvol Renault F1 team op te bouwen.

Vasseur kan zich echter niet vinden in de toekomstvisie van het senior management, waardoor hij in samenspraak met Renault heeft besloten om de renstal te verlaten. De taken van Vasseur zullen voorlopig worden overgenomen door Jérôme Stoll en Cyril Abiteboul.

In het verleden was er reeds veel te doen over de managementstructuur binnen het Renault F1 team. Vasseur, Stroll en Abiteboul namen gezamenlijk de leiding op zich. Dit zou er voor zorgen dat er geen duidelijke toekomstvisie was binnen de renstal, iets dat Vasseur nu ook na zijn ontslag laat uitschijnen.

“De reden voor mijn vertrek is dat er binnen het management een te groot verschil in toekomstvisie is. Het lijkt me momenteel dan ook de meest logische keuze dat ik vertrek,” zei Vasseur tegenover ‘Motorsport’. “Het is ook het beste voor Renault. Wanneer je in de F1 wil presteren dan heb je binnen het team één leider nodig en moet je gezamenlijk één richting uitgaan. Indien je twee verschillende visies binnen het team hebt dan gaat ook het werk en de vooruitgang te traag.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië