logo
 

Teamgenoot Hulkenberg in Brazilië bekend

22 november 2012 — Monisha Kaltenborn heeft bevestigd dat Sauber in de loop van de GP van Brazilië bekend maakt wie het tweede stoeltje bij Sauber gaat bezetten.

De teambaas van Sauber benadrukte dat het ofwel voor, in, of een paar uur na de race in Brazilië kan zijn. Er zijn nog twee rijders die in aanmerking komen voor het stoeltje, namelijk huidig Sauber-piloot Kamui Kobayashi, of de Mexicaanse testrijder van Sauber, Esteban Gutierrez. Tijdens de laatste race in Austin klonk Kobayashi opgetogen over zijn kansen. Hij moest sinds zijn podiumplaats in Japan op zoek naar de nodige centen.

Of Kobayashi de nodige sponsors gevonden heeft en of dat genoeg zal zijn, dat maakt Sauber dus dit weekend bekend. Esteban Gutierrez kan echter rekenen op de steun van hoofdsponsor Telmex. Het Mexicaanse telecombedrijf van Carlos Slim vertelde enkele weken geleden dat ze enkel verder gaan met de sponsoring indien er een Mexicaanse piloot in de Sauber zit tijdens de races. Met het vertrek van Sergio Perez richting McLaren spijzigt dit enkel de geruchten dat Gutierrez volgend jaar de plaats van Kobayashi zou innemen.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BraziliëKamui KobayashiSauber

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië