“Teamorders zijn eerder uitzondering dan regel bij Mercedes”

24 juli 2018 — Mercedes-teambaas Toto Wolff wil benadrukken dat ze er bij de renstal uit Brackley geen gewoonte zullen van maken om teamorders uit te delen zoals afgelopen weekend in Hockenheim wel het geval was.


Na een knappe inhaalrace kreeg Lewis Hamilton de leiding van de race als het ware in de schoot geworpen toen titelrivaal Sebastian Vettel zijn Ferrari in de bandenmuur parkeerde. Als een gevolg van dat incident volgde er een safety car-periode en bij de hervatting van de race kreeg Hamilton het even aan de stok met teamgenoot Valtteri Bottas.

De Fin hield het bij een poging want hij kreeg over de boordradio te horen dat hij zijn positie moest vasthouden en Hamilton niet meer mocht aanvallen, een koele “copy” was zijn antwoord daarop.

Wolff wilde na de race in Hockenheim benadrukken dat die beslissing enkel genomen werd met in het achterhoofd een een-twee veilig te stellen voor Mercedes en dat het helemaal niets te maken heeft met een rol als ‘tweede rijder’ voor Bottas.

Dat is zeker niet het geval,” aldus Wolff na de race. “Als de situatie omgekeerd was geweest hadden we net hetzelfde gehandeld met dezelfde radioboodschap. Het ging er enkel om ons resultaat veilig te stellen en we hebben gewoon de toenmalige posities gerespecteerd.”

“We hebben altijd gezegd dat als we in het laatste kwart van het kampioenschap zijn en een van de twee rijders heeft een grote voorsprong we bereid zijn om ‘onpopulaire’ maatregelen te nemen. Maar daar is het nu nog veel te vroeg voor.”

“Vandaag hebben we een tactische beslissing genomen om onze twee auto’s veilig aan de finish te krijgen. Zoals ik net al zei als Valtteri aan de leiding had gereden hadden we net hetzelfde gedaan,” besloot Wolff.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België