logo
 

Teams bereiden zich voor op annulatie GP van Bahrein

09 april 2012 — De F1-teams beginnen er blijkbaar hoe langer hoe meer rekening mee te houden dat de GP van Bahrein niet zal doorgaan ...

De voorbije dagen nam de druk om de GP van Bahrein te annuleren aanzienlijk toe. Verschillende personen en organisaties roepen op om de race net als vorig jaar te annuleren. De FIA reageerde aanvankelijk amper maar liet het voorbije weekend wel verstaan dat het er momenteel van uitgaat dat de race gewoon doorgaat. De teams zien dat blijkbaar anders ...

Volgens diverse bronnen van ‘The Times’ zouden honderden medewerkers van de teams twee vliegtickets meegekregen hebben toen ze naar China vertrokken. Een ticket om naar Bahrein te reizen indien de race gewoon zou doorgaan en een ticket om terug te keren naar Europa indien de race niet zou doorgaan.

Op zich een opmerkelijk keuze die aantoont dat de ongerustheid bij de teams net als vorig jaar erg hoog is. De teams gaan er blijkbaar van uit dat de kansen op een annulatie van de F1-race in Bahrein aanzienlijk zijn toegenomen en ze treffen nu dus reeds maatregelen. Zo willen de teams vermijden dat ze achter de feiten aanhollen en bij een eventuele annulatie alsnog hemel en aarde moeten bewegen om hun personeel terug thuis te krijgen.

Mocht er immers een annulatie komen dan zou het waarschijnlijk erg moeilijk geweest zijn om de de nodige vliegtickets, logies, enz. te vinden voor al het personeel. Het feit dat de teams nu reeds twee vliegtickets reserveren zorgt uiteraard ook voor een aanzienlijk kostenplaatje.

Daarmee komen we meteen ook aan een mogelijke oorzaak van een annulatie van de GP van Bahrein. Aangezien de onlusten en protesten in Bahrein blijkbaar met de dag toenemen komen we in een gelijkaardige situatie als vorig jaar. De verzekeraars van al het materiaal, personeel, enz. zullen zich vragen stellen bij de toenemende onrust. Ze zullen daardoor eventueel extra waarborgen of verzekeringspremies vragen. Dat was ook de reden waarom er vorig jaar een annulatie kwam, samen met het feit dat de teams de veiligheid van hun personeel niet konden garanderen.

We zijn ondertussen een jaar later en blijkbaar is de situatie in Bahrein dus niet veel verbeterd. Het is echter maar de vraag of de GP van Bahrein opnieuw geannuleerd zal worden. Indien dat het geval is dan is de kans ook meteen klein dat de Formule 1 ooit nog zal terugkeren naar het land in de Perzische Golf.

Bahrein zal dan niet langer de troetelbeer van de Formule 1 zijn ...

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België