logo
 

Teams krijgen extra banden tijdens eerste oefensessie GP van Spanje

08 mei 2013 — De F1-teams zullen per rijder over een extra setje banden beschikken tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Spanje.

image
Reeds geruime tijd was er het idee om de rijders van extra banden te voorzien op vrijdag. De teams krijgen voor een raceweekend een gelimiteerd aantal banden ter beschikking. Na de eerste oefensessie moeten ze bovendien een setje banden inleveren.

Dat zorgt ervoor dat er op vrijdag niet al te veel actie is, ondanks dat er in totaal ruim drie uur tijd is om te testen. De teams klagen dat ze weinig data kunnen verzamelen, de toeschouwers klagen dat ze op vrijdag de wagens te weinig op de baan zien.

Maar kijk, er is een oplossing in de maak. Pirelli voorziet de rijders van een extra setje harde banden. Dit moet ervoor zorgen dat men tijdens de oefensessies op vrijdag meer kan testen. Het setje harde banden is niet hetzelfde als de gewone harde bandencompound die tijdens de rest van het weekend gebruikt zal worden, het zijn zogenaamde prototypebanden. Deze harde band is speciaal ontwikkeld om nog langer mee te gaan, al zorgt dat er uiteraard ook wle voor dat hij trager is dan de normale harde bandencompound.

De zogenaamde prototypeband zal geen markering dragen, waardoor hij makkelijk te onderscheiden zal zijn van de harde band (oranje) en medium band (wit) die tijdens de rest van het weekend ook zullen gebruikt worden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België