Teams niet akkoord om samen nieuwe F1-bolides te presenteren

28 januari 2019 — De F1-teams hebben een voorstel van Liberty Media geweigerd om al de nieuwe F1-bolides samen te presenteren tijdens een speciaal event.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Liberty Media probeert via allerlei initiatieven de Formule 1 als sport aantrekkelijker te maken en dichter bij de fans te brengen. Het idee was ontstaan om een gezamenlijk ‘launch-event’ te houden waarbij al de teams op een locatie samen zouden komen om daar hun nieuwe F1-bolides te presenteren.

Liberty Media meende dat er rondom zo’n event een hype gecreëerd zou kunnen worden zodat er heel wat media-aandacht zou zijn. De teams gingen volgens ‘Auto Motor und Sport’ echter niet mee in het idee omdat ze vreesden dat ze zelf minder aandacht zouden krijgen. Daarnaast vreesden de teams ook dat er onderling te veel bij elkaars wagen zou gekeken worden. Spionage onder de teams dus ...

Dit jaar zullen dus al de teams gewoon hun eigen presentatie houden. Voorlopig is Toro Rosso het team dat op 11 februari als allereerste haar nieuwe wagen aan het grote publiek toont.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België