logo
 

Teams tevreden dat Bahrein doorgaat maar nemen extra veiligheidsmaatregelen

13 april 2012 — De voorbije weken verkeerden ook de teams in onzekerheid over de GP van Bahrein. Nu de FIA bekendgemaakt heeft dat de race zal doorgaan keert ook bij hen enigszins de rust terug.

Zowel de teams als rijders en ook de fans keken uit naar een beslissing van de FIA over het al dan niet doorgaan van de race. De FIA deelde vanochtend mee dat de race dus doorgaat en ook de teams zijn daar erg tevreden mee.

De teambazen zaten tussen de eerste en tweede oefensessie van de GP van China samen met Bernie Ecclestone. Tijdens deze samenkomst werd er gesproken over de race in Bahrein en de situatie in het land. Uiteraard beantwoordde Bernie Ecclestone ook heel wat vragen van de teams.

“Ik denk dat de situatie nu duidelijk is,” aldus Christian Horner, teambaas van Red Bull. “Het meest verwarrend was de onzekerheid. Ik denkd at het nu voor iedereen in de paddock duidelijk is dat er volgende week in Bahrein een race zal plaatsvinden.”

De veiligheid van ondermeer het personeel is de grootste bekommernis van de teams. Bij Red Bull zullen ze alvast extra maatregelen nemen.

“Ik denk dat we allemaal de veiligheid van ons personeel als een prioriteit beschouwen. Net zoals bij andere races zijn er soms extra maatregelen nodig,” besluit Horner.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België