Teams: “Uitstel F1-reglement 2021 tot oktober is de juiste beslissing”

22 juni 2019 — De teams staan achter de beslissing om de nieuwe regels voor de F1 vanaf 2021 pas bekend te maken in oktober, het heeft geen zin om overhaast beslissingen te nemen die achteraf gezien misschien beter gekund hadden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de nieuwe reglementen voor 2021 deze maand bekend zouden gemaakt worden. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de beslissing zou uitgesteld worden naar oktober en volgens de teams is dat ook de juiste beslissing, zo hebben ze meer tijd om de nieuwe reglementen te verfijnen.

“Wij begrijpen het, als je bekijkt wat voor werk er nog voor de boeg is in het technische reglement,” aldus Laurent Mekies van Ferrari. “We willen vermijden dat we aan iets vasthangen dat niet zo goed is zoals het zou moeten.”

Hoewel de onderhandelingen al maanden bezig zijn laat Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur weten dat het waarschijnlijk te veel gegaan heeft over het financiële en dat het technische aspect wat naar de achtergrond verdwenen is.

“Daarom werd er ook in de afgelopen week geprobeerd om dat inderhaast op te lossen,” aldus de Fransman. “Daarom is het ook zinvol om de beslissing uit te stellen.”

De nieuwe regels aangaande het budgetplafond zal daarbij echter onaangetast blijven. Dat was namelijk een van de voorwaarden van McLaren, Renault en Williams.

“Als men ons kan verzekeren dat er geen grote wijzigingen meer zullen zijn op sportief en financieel vlak hebben we een deal,” aldus Claire Williams.

Ook Zak Brown van McLaren is van dezelfde mening toegedaan. “Ik hoop gewoon dat we goed kunnen samenwerken en dat we niet zes uur voor de deadline overhoop liggen. We weten allemaal wat komt. We hebben nog anderhalf jaar de tijd om daar aan te werken en ik hoop dat we die tijd goed benutten,” besluit de Amerikaan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België