Teams weigeren ‘groepsfoto’ met alle nieuwe F1-bolides

28 januari 2020 — Liberty Media had het idee om voorafgaand aan het de eerste F1-test in Barcelona een gezamenlijk foto met alle F1-bolides en rijders te nemen. Er is echter geen akkoord onder de teams en daardoor werd het plan afgevoerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het plan van Liberty Media doet terugdenken aan wat we tien jaar geleden te zien kregen in Bahrein. Toen verzamelden maar liefst twaalf F1-bolides en vierentwintig rijders op het circuit van Bahrein voor een gezamenlijke foto.

Die foto kwam er naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de Formule 1 en Liberty Media had maar al te graag dit overgedaan met de wagens en rijders van het F1-seizoen 2020. De Formule 1 viert dit jaar immers haar zeventigste verjaardag.

Omwille van ‘logistieke’ problemen werd er echter geen akkoord bereikt om voorafgaand aan de eerste F1-wintertest dergelijke foto te nemen. Er bestaat onder andere twijfels over het al dan niet op tijd klaar geraken van al de F1-bolides. Bovendien presenteren het Amerikaanse Haas F1 team en Alfa Romeo hun F1-bolides pas op de ochtend dat de eerste F1-wintertest van start gaat.

Mogelijk krijgen we alsnog een ‘groepsfoto’ in Melbourne, al moet ook daarover een akkoord bereikt worden met al de teams.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België