logo
 

Teams willen gezag FIA ondermijnen

24 juni 2013 — Mercedes kwam zeer goed weg na de driedaagse illegale bandentest die het uitvoerde voor Pirelli. Sommige teams hebben al meermaals hun ongenoegen geuit hieromtrent. image

De kans is groot dat de F1 gaat rebelleren tegen de FIA, aldus The Times. De Britse krant schrijft dat Red Bull Racing zich al aan het voorbereiden is om openlijk de draak te steken met de FIA en diens regeltjes. De woede onder de teams is groot nadat Mercedes wegkwam met een waarschuwing en een verbod op deelname aan de Young Driver Test in Silverstone. De strafmaat staat volgens velen in de verste verte niet in verhouding met de overtreding die werd begaan door Mercedes. Red Bull en Ferrari zouden hun ongenoegen al hebben overgedragen aan Bernie Ecclestone.

Vooral Red Bull zou volgens The Times al verdere stappen aan het ondernemen zijn om het gezag van de FIA te ondermijnen, door zelf een driedaagse test te houden, net zoals Mercedes. Het voordeel dat een team uit zo’n test zou halen zou niet opwegen tegen de kennis die uit de Young Driver Test mee naar huis genomen zou worden.

Een anonieme woordvoerder van Ferrari vroeg zich in de Britse krant nog af hoe een team wegkomt met een waarschuwing nadat ze de grootste problemen kenden in Barcelona, en nadien wonnen in Monaco.

“Niemand wist van de test, en toch heeft het tribunaal geen onderzoek gevoerd naar het waarom en wat er precies gedaan werd. Geen wonder dat de teams boos zijn, ze hebben genoeg van de FIA. Er is momenteel misschien geen dreiging, maar het feit dat deze gesprekken aan de gang zijn betekent dat niemand meer tevreden is over Jean Todt of de FIA. De beslissende confrontatie zit er zeker aan te komen, al weet niemand wanneer en hoe. Misschien is dit wel het juiste moment.” aldus de woordvoerder.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België