logo
 

Teams kunnen voor verrassing komen te staan in Texas

14 november 2012 — Paul Hembery, motorsportdirecteur van Pirelli, denkt dat sommige teams wel eens voor verassingen zouden kunnen komen te staan in Texas.

Pirelli voorziet het hele veld van een extra setje harde banden op vrijdag, zodat ze het circuit kunnen leren kennen op de best mogelijke manier. Hembery verwacht een tweestopstrategie op zondag, ondanks de keuze van Pirelli voor de harde en de medium compound.

“Er zullen altijd teams zijn die verrast zullen zijn. De layout van het circuit oogt zeer interessant, en volgens de data van de baan zelf, zitten we met een circuit in de categorie van Zuid-Korea en India, en in mindere mate Abu Dhabi. Je kan nooit iedereen tevreden stellen. Het is een combinatie van enerzijds de goeie bandenkeuze voor de laatste drie races, en anderzijds het werk dat de teams verricht hebben om de slijtage zo klein mogelijk te houden.” legt Hembery uit.

De grote man achter Pirelli Motorsport beseft ook dat bandenmanagement op het einde van het seizoen niet meer de belangrijkste rol mag spelen, wat we ook gezien hebben de voorbije paar Grote Prijzen.

“Nu draait het enkel nog om de teams en hun rijders. Het zou vreemd zijn als iedereen nu nog constant over de banden bezig was, zo helemaal op het einde van het seizoen.” vindt Hembery.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België