“Teams zullen zich snel aanpassen aan nieuwe kwalificatie”

29 februari 2016 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zullen de teams zich snel aanpassen aan het nieuwe kwalificatieformat.


Vorige week raakte bekend dat er tijdens het nieuwe F1-seizoen een nieuwe kwalificatie wordt geïntroduceerd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat die meteen van bij het begin van het seizoen zou gelden maar Bernie Ecclestone liet vervolgens weten dat dit waarschijnlijk pas vanaf de GP van Spanje zal zijn.

Een nieuw kwalificatiesysteem zorgt ervoor dat de teams en rijders zich moeten aanpassen maar dat zal volgens Christian Horner niet enorm veel tijd vragen.

“Het verschilt niet enorm veel met het huidige systeem,” aldus Christian Horner tegenover Autosport. “Het draait hem nu alleen meer om het goed krijgen van je eerste runs.”

“Je zal doorheen de drie delen van de kwalificatie waarschijnlijk ongeveer even veel banden gebruiken als voordien, waardoor je jouw timing goed moet zien te krijgen.”

“Natuurlijk zal de grid door elkaar geschud worden wanneer er een gele of rode vlag is. Het toeval zal dan ook een beetje spelen maar de teams zullen zich snel aanpassen aan de nieuwe kwalificatie,” besluit Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië