“Tegenvallende toeschouwersaantallen zijn verontrustend”

19 juli 2014 — Dit weekend vindt de GP van Duitsland plaats op de Hockenheimring, maar de toeschouwersaantallen, die vielen gisteren tegen, en dat verontrust toto Wolff.

image
Volgens Tot Wolff zit de Formule 1 al enige tijd met diverse problemen waardoor de interesse van de fans voor de sport afneemt. Toto Wolff liet zich de voorbije weken al meermaals ontvallen dat er iets moet wijzigen om de sport opnieuw aantrekkelijker te maken en volgens hem tonen de toeschouwersaantallen van gisteren dat nog maar eens aan.

Ondanks het feit dat Nico Rosberg aan de leiding staat in de wk-tussenstand vielen de bezoekersaantallen gisteren tijdens de oefensessies tegen. Mercedes en Toto Wolff vinden dan ook dat de Formule 1 zich dringend moet gaan afvragen waarom de bezoekersaantallen en de tv-cifjers steeds meer beginnen tegen te vallen.

“Het is niet echt bevredigend,” aldus Wolff. “Wanneer je de vrijdag in Hockenheim vergelijkt met bijvoorbeeld de vrijdag in Silverstone of in Oostenrijk, dan is dat een wereld van verschil.”

“We moeten begrijpen waardoor dat is. Ik weet niet of we al een bezoekersaantal weten dat we op zondag mogen verwachten, er zijn immers veel mensen die op het laatste moment pas beslissen, maar we moeten het fenomeen analyseren.”

“Indien het raceweekend op deze manier verder gaat dan moeten we er echt over nadenken en bekijken hoed dit komt,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België