Teleurgestelde Max Verstappen kwalificeert zich als vijfde: “Ik heb alles geprobeerd”

05 september 2020 — Niet de traditionele derde plaats op de startgrid voor Max verstappen maar wel slechts de vijfde plaats op de grid en dat zorgt uiteraard voor teleurstelling bij de Nederlander.

De voorbije raceweekends kwalificeerde Max Verstappen zich telkens als ‘best of the rest’ achter beide Mercedes-rijders. Vandaag slaagde Verstappen daar op het circuit van Monza echter niet in.

“Het is gewoon geen goed weekend voor ons”, aldus een teleurgestelde Verstappen volgens zijn officiële website.

“Ik heb alles geprobeerd met de auto: alle mogelijke soorten downforce, de auto omgegooid wat betreft de balans, maar uiteindelijk rijd je altijd dezelfde rondetijd. Dat geeft aan dat de balans van de auto gewoon niet goed is. Het is dan makkelijk om te zeggen dat we vermogen tekort komen, maar dat is geen excuus.”

Verstappen moest tijdens de kwalificatie dan wel genoegen nemen met de vijfde plaats, tijdens de race hoopt hij volop voor de derde plaats op het podium te kunnen gaan.

“Dat denk ik wel. Het zit allemaal erg dicht bij elkaar, dus ik denk dat we voor de derde plek kunnen vechten. Mercedes zit echter op een ander niveau,” besloot Verstappen met een vooruitblik naar de race.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België