Teleurgestelde Nico Rosberg: “Ongelooflijk dat dit kan gebeuren!”

11 oktober 2015 — De teleurstelling was van Nico Rosberg zijn gezicht duidelijk af te lezen toen hij na zijn opgave in de garagebox van Mercedes stond. Het besef dat hij zijn titelambities voor dit seizoen nu definitief mag vergeten ...


Ondanks de grote achterstand op teamgenoot Lewis Hamilton geloofde Nico Rosberg voor aanvang van de GP van Rusland nog in zijn kansen op de titel. Het bewijst nog maar eens dat racepiloten erin blijven geloven tot het mathematisch onmogelijk is geworden.

Theoretisch is dat ook na de GP van Rusland nog steeds het geval, maar dan moet er wel echt veel gebeuren. Al weet je het natuurlijk nooit, kijk maar wat Hamilton overkwam in 2007, toen Kimi Raikkonen alsnog met de wereldtitel ging lopen terwijl dat een nog onmogelijkere opdracht was dan wat vandaag op tafel ligt.

“Het is niet leuk wanneer je plots een probleem hebt met je gaspedaal, dat is iets om je zorgen over te maken,” zei een teleurgestelde Nico Rosberg na zijn opgave. “Zeker omdat het gaspedaal meer en meer mijn richting uitkwam. Uiteindelijk moest ik volledig van het gaspedaal gaan. Ik kon vervolgens niet meer sturen omdat mijn been dan tegen het stuur zat. Het is echt ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren.”

“Ik vroeg aan het team wat ik moest doen. Ik realiseerde me immers dat het gaspedaal nog steeds ingedrukt was terwijl ik aan het remmen was. Ze vertelden me dat de wagen een automatisch veiligheidssysteem had dat zoiets detecteert en het uitschakelt. Dat was enigszins geruststellend.”

Toen men Rosberg de vraag stelde of zijn titelkansen nu voorbij zijn antwoordde hij als volgt: “Ik weet het niet. Daar denk ik momenteel niet aan. Het is nooit voorbij tot dat mathematisch zo is. Ik zal altijd blijven pushen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België