Teleurgestelde sponsor stopt samenwerking met Mercedes

10 januari 2019 — Het Mercedes F1 team en Valtteri Bottas zijn een sponsor kwijt. De Wihuri Group stopt immers haar sponsoring en dat ondanks het feit dat Mercedes in 2018 voor de vijfde keer op rij wereldkampioen werd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De Wihuri Group ruggesteunde Valtteri Bottas sinds hij in de junior-raceklassen actief was en speelde tevens een belangrijke rol bij de overstap van Bottas van Williams naar Mercedes. Het logo van Wihuri prijkte niet alleen op de helm van Bottas maar ook op die van Hamilton, al was de Finse groep uiteraard in eerste instantie sponsor van Bottas.

Antti Aarnio-Wihuri bevestigde tegenover het Finse ‘Ilta-Sanomet’ dat zijn groep inderdaad de samenwerking met Mercedes en Bottas stopzet. De return die de groep kreeg voor de sponsoring stond naar verluidt niet meer in verhouding tot de investering.

Bovendien is Antti Aarnio-Wihuri duidelijk teleurgesteld over de gang van zaken bij Mercedes het afgelopen seizoen. Daarmee verwijst hij indirect ook naar de teamorders die Mercedes meermaals hanteerde en Bottas onder andere een overwinning kostten.

“Het was teleurstellend. Het was deels Bottas zijn fout niet, soms lag het aan het team of technische problemen. Het was echter een zwak einde van het jaar, ” aldus Antti Aarnio-Wihuri.

Tegelijkertijd beseft hij echter ook dat Bottas het met Lewis Hamilton naast hem als teamgenoot niet eenvoudig had.

“Het is moeilijk om de teamgenoot van Lewis Hamilton te zijn. Valtteri moest echter ook heel wat anderen voor laten gaan en eindigde het kampioenschap slechts als vijfde. Het was een redelijk zwak resultaat.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België