logo
 

Teleurgestelde Verstappen: “We hebben geprobeerd er het beste van te maken”

27 oktober 2018 — Na een thriller van een kwalificatie was het uiteindelijk Daniel Ricciardo die aan het langste eind trok en de pole voor de GP van Mexico veroverde. Max Verstappen vervolledigt de eerste startrij maar was zichtbaar teleurgesteld.


Red Bull begon vol zelfvertrouwen aan de kwalificatie nadat Max Verstappen in alle oefensessies het laken naar zich toe wist te trekken. Tegelijkertijd waren er ook de technische problemen waar de jonge Nederlander mee af te rekenen kreeg in de tweede oefensessie.

Bij de eerste runs van Q3 zagen we Verstappen de snelste tijd neerzetten maar het bleef spannend want de eerste vijf wagens bevonden zich binnen vier tienden van een seconde. Tijdens de laatste runs was het Daniel Ricciardo die nog met zesentwintig duizendsten onder de tijd van zijn teamgenoot dook.

We zagen een zichtbaar teleurgestelde Verstappen bij de hot interviews, hij vertelde het volgende aan interviewer van dienst David Coulthard.

“De hele kwalificatie verliep niet goed, dezelfde problemen van tijdens de tweede oefensessie doken weer op,” aldus Verstappen. “De engine braking werkt niet zoals het moet en dat heeft als gevolg dat de achterwielen blokkeren.”

“We hebben geprobeerd om er het beste van te maken en ik dacht ook dat dat, ondanks onze problemen, genoeg zou zijn voor de pole. Ik heb geen idee of de problemen morgen opgelost zullen zijn maar anders rij ik er wel omheen. Het is toch nog goed dat we van de tweede plaats kunnen starten,” besloot Verstappen. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België