Teleurgestelde Vettel: “Er zat meer in dan een vijfde plaats”

19 april 2015 — Sebastian Vettel had voor aanvang van de GP van Bahrein zijn ambities voor de overwinning uitgesproken. De Duitser moest zich echter tevreden stellen met de vijfde plaats.


En die vijfde plaats had hij voor ene deel aan zichzelf te danken. Een fout in de laatste bocht van het Bahrain International Circuit zorgde ervoor dat zijn voorvleugel beschadigd werd en hij een extra pitstop moest maken.

Kostbare tijd ging verloren en Vettel kwam vast te zitten achter Valtteri Bottas. Vettel slaagde er niet meer in om de Fin voorbij te gaan, waardoor hij voor het eerst sinds dit seizoen niet op het podium wist te finishen. Volgens Vettel zat er echter meer in dan die vijfde plaats.

“Vandaag gebeurde het ene na het andere,” zei Vettel na afloop van de race. “De benodigde snelheid was er vandaag, je moest simpelweg vrije baan hebben. We staken echter constant wel ergens in het verkeer.”

En dat verkeerde zorgde ervoor dat Vettel enkele foutjes maakte. Regelmatig verremde de Duitser zich, maar het was vooral die fout in de laatste bocht die een betere uitslag verhinderde.

“Ik kwam een beetje naast de baan bij het uitkomen van de laatste bocht. Daar heb ik vervolgens een slag geïncasseerd. Daar heb ik een deel van de voorvleugel stukgereden,” aldus Vettel. “Wanneer dat niet was gebeurt dan was ik zeker als vierde gefinisht, of misschien zelfs als derde. Jammer genoeg is het nu eenmaal zo.”

Vettel maakte tijdens de race verschillende foutjes, waardoor Vettel ook beseft dat het mindere resultaat grotendeels aan hemzelf ligt.

“Ik ben dan ook niet tevreden over mijn race,” zei Vettel, die echter wel tevreden is dat Ferrari opnieuw op het podium wist te finishen. “Voor Kimi is het natuurlijk fantastisch, net als voor het team. Op dat vlak was het opnieuw een uitstekend weekend. Hij heeft het enorm goed gedaan.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België