Teleurstellende motor-upgrade was cruciaal voor Renault

19 november 2015 — Volgens Renault was het inzetten van de nieuwe aangepaste motor cruciaal, ook al bleek het achteraf een teleurstellende upgrade te zijn.


Daniel Ricciardo reed in Brazilië met een ‘verbeterde’ Renault-motor maar die motor-upgrade bleek nadien een grote teleurstelling te zijn. Toch vindt Renault dat het inzetten van de aangepaste krachtbron cruciaal was.

“We hebben de aangepaste interne verbrandingsmotor laten debuteren bij Daniel Ricciardo, wetende dat hij daardoor een serieuze gridpenalty zou moeten ondergaan terwijl er op het vlak van de prestaties slechts een minimaal voordeel zou zijn,” aldus Cyril Abiteboul van Renault Sport F1. “Het was echter cruciaal voor ons om dat te doen, zodat we zoveel mogelijk informatie konden verzamelen voor onze volgende fase van onze ontwikkelingsplannen.”

“De upgrade was betrouwbaar maar we moeten nu naar de data kijken die we tijdens het raceweekend verzameld hebben zodat we het volledige potentieel kunnen benutten en onze ontwikkelingsstrategie kunnen aanpassen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België