Terug twijfels over mogelijke invoering Halo-systeem

23 maart 2016 — Na de crash van Alonso zijn er opnieuw discussies ontstaan over het Halo-systeem. Iedereen begint nu nog meer te twijfelen om het systeem al dan niet in te voeren.


Uit onze pol op onze startpagina blijkt dat het gevaar de sport voor een deel ook aantrekkelijk maakt. Bij de F1-gemeenschap waren er wat minder twijfels over het systeem, omdat het getest werd in Barcelona en er positief op gereageerd werd door de rijders die er mee mochten testen.

Na de crash van Fernando Alonso afgelopen zondag werd er opnieuw getwijfeld of het Halo-systeem wel een meerwaarde zou bieden. Er werd vooral op het systeem neergekeken. Dit is goed afgelopen, maar als de bolide in brand was gevlogen met een Halo-systeem erop was het gevaarlijk geweest. Alonso had de wagen dan waarschijnlijk niet kunnen verlaten.

Jenson Button blijft erbij dat het nog steeds een goede optie is.

“Er is meer risico dat iets op je hoofd terecht komt dan dat de auto in brand vliegt bij een situatie zoals bij mijn teamgenoot in Melbourne. Door de veiligheidskooi kan het bijna niet dat er brand uitbreekt of dat er benzine vrijkomt. De rijder zal dan moeten wachten met uitstappen tot de auto terug recht gezet is maar het zou niets uitmaken.”

Geschreven door Anouck Jaspers

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België