“Terugkeer Felipe Massa is een grote fout”

03 januari 2017 — Het pensioen van Felipe Massa was maar van korte duur. Enkele weken na zijn afscheid tekende de Braziliaan een nieuw contract bij Williams om Valtteri Bottas, die waarschijnlijk naar Mercedes trekt, te vervangen. De verkeerde beslissing volgens voormalig Ferrari-rijder Jean Alesi.


Op zich valt de beslissing van Williams wel te verantwoorden. Het Britse traditieteam verkeert in financieel moeilijke tijden en Bottas laten gaan voor een betere motordeal met Mercedes kan de renstal de nodige ademruimte geven. Om nieuweling Lance Stroll de nodige begeleiding te geven en de auto goed te ontwikkelen, lijkt oudgediende Massa terughalen de juiste keuze.

Maar voor Massa zelf zou het wel eens de verkeerde beslissing kunnen zijn. Dat zegt toch Jean Alesi in een interview met het Italiaanse ‘Gazetto dello Sport’.

“Mentaal had hij zich voorbereid op een leven zonder sport. Die knop kun je moeilijk opnieuw omdraaien”, begint de Fransman zijn betoog. “Je kunt de bladzijde Formule 1 niet zomaar omdraaien om enkele weken later opnieuw terug te bladeren.”

Alesi vreest dat Massa het seizoen niet met de juiste motivatie zal starten. En dat zou de Braziliaan zuur kunnen opbreken.

“Zeker als blijkt dat Williams de nodige snelheid mist, zou het mentaal wel eens een lang en zwaar seizoen kunnen worden voor Massa. Hij zou zich zijn beslissing wel eens kunnen beklagen”, besluit de winnaar van de Canadese GP van 1995.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaWilliams

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië