logo
 

“Terugkeer naar de Formule 1 zo goed als uitgesloten”

12 november 2013 — Robert Kubica vertelde in een interview met BBC Sport dat hij zichzelf nog weinig kans geeft om ooit opnieuw in de Formule 1 te rijden. image

De Pool is nog steeds herstellende van zijn ongeval in februari 2011, waarbij hij bijna zijn rechterhand verloor. Terugkeren naar de top van de autosport zit er naar eigen zeggen zo goed als niet meer in, maar toch houdt Kubica nog een klein sprankeltje hoop.

Ondertussen gaat de éénmalige GP-winnaar door het leven als rallyrijder, wat hem allesbehalve slecht afgaat. Kubica wist immers dit seizoen de titel in WRC2, de categorie voor Super 2000, RRC, R5, R4 en groep N wagens te pakken. Dankzij deze knalprestatie reed de Pool zich in de kijker bij de grote bonzen van Citroën Racing. Teambaas Yves Matton selecteerde Kubica om het stuur te nemen van de officiële Citroën DS3 WRC tijdens de rally van Wales.

Een rallywagen besturen komt echter nog niet in de buurt van de krachten die een menselijk lichaam moet ondergaan in een Formule 1 wagen. “Ik zou wel een F1-wagen kunnen besturen tijdens een test op één of twee circuits, maar wat is het nut daarvan als je niet kan racen?”

“Er is maar één iemand die kan oordelen waartoe ik in staat ben achter het stuur, en dat ben ik zelf.” verklaart de Pool. “Het blijft een droom, en een doel, maar op dit moment erg veraf, zo niet onbereikbaar. Als ik niet honderd procent fit ben, dan begin ik er gewoon niet aan. Als het ooit zou beter gaan, dan zien we wel, maar op dit moment concentreer ik mij op het rallyrijden.”

“Ik focus me volledig op mijn herstel, en rally’s rijden helpt me daar enorm bij. Ik zie grote vooruitgang als ik in de auto zit. Rijden op gravel vergt immers zeer veel van je krachten, want je hebt heel wat stuurbewegingen en die oefenen grote druk uit op mijn arm en mijn hand. Ik besef echter ook dat het niet helpt bij mijn grootste beperking, en dat is het besturen van een éénzitter. Daar heb ik de kracht niet voor, maar ik doe wel mijn best.”

Kubica testte afgelopen weekend met de Citroën DS3 WRC, waarmee hij komend weekend de strijd met de toppers uit de rallysport zal aangaan tijdens de rally van Wales. Hieronder vind je beelden van de test. De spectaculaire rijstijl van Kubica doet wat denken aan de betreurde Colin McRae.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België