“Terugkeer naar Indianapolis zou goed zijn voor de Formule 1”

23 augustus 2020 — Volgens FIA-baas Jean Todt zou het voor de Formule 1 een goede zaak zijn indien de Formule 1 terugkeert naar de Indianapolis Motor Speedway.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Indianapolis Motor Speedway (@indianapolismotorspeedway) op

Op de Indianapolis Motor Speedway vindt vandaag de befaamde ‘Indy 500’ plaats. Ooit was het echter ook de plaats van afspraak voor de GP van de Verenigde Staten. Van 2000 tot 2007 werd er immers een F1-race georganiseerd op een aangepast circuit.

De controversiële GP van de Verenigde Staten in 2005, waarbij enkel de zes bolides op Bridgestone-banden deelnamen aan de race, betekende echter het begin van het einde van het huwelijk tussen de Formule 1 en de Indianapolis Motor Speedway.

Tegenover de verzamelde pers liet Jean Todt op zaterdag echter verstaan graag de Formule 1 te zien terugkeren op Indianapolis. Momenteel wordt de GP van de Verenigde Staten op het Circuit of The Americas in Texas verreden, maar een tweede Amerikaanse GP hoort in de toekomst misschien tot de mogelijkheden.


“Het is aan de commerciële rechtenhouder (Liberty Media) om de kalender samen te stellen maar Indianapolis heeft duidelijk alle ingrediënten voor een F1-race, ze hebben alle faciliteiten,” antwoordde FIA-baas Jean Todt op een vraag van ‘Autosport.com’.

Todt was vooral onder de indruk van wat Penske verwezenlijkt heeft met de Indianapolis Motor Speedway en de befaamde ‘Indy 500’.

“Roger Penske en zijn groep hebben de leiding hier genomen en ik ben echt onder de indruk van wat ik hier gezien heb,” aldus Todt. “Al de verbeteringen zijn in een zeer korte tijd gebeurd. Roger Penske heeft de faciliteiten nog veel beter gemaakt, dit terwijl ze al indrukwekkend waren.”

“Indianapolis is een soort Silicon Valley voor de motorsport in de Verenigde Staten en indien de F1-commissie zou voorstellen om op Indianpolis te racen dan zou dat zeer goed voor de Formule 1,” besloot de FIA-baas.

Dit bericht bekijken op Instagram

Come race day for the 2005 Indianapolis Grand Prix, and one of F1’s most bizarre starting grids. Two Ferraris were near the front were expected, but all the Michelin teams peeled into the pits after the parade lap, much to the dismay of the fans in the grandstands. Only six cars were left to race, and Tiago Monteiro’s P17 became P3. #TBT #ThrowbackThursday #f1 #formula1 #formulaone #motorsport #racingpoint #bwt #bestwatertechnology #bottlefreezone #Jordan #JordanF1 #TiagoMonteiro #USGP #Bridgestone #Michelin #Indy #Indianapolis

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België