Tevreden podiumgezichten in Shanghai

14 april 2013 — Na een spannende race kregen we uiteindelijk een mooi podium met drie wereldkampioenen, waarbij Fernando Alonso mocht plaatsnemen op het hoogste schavot.

De Spanjaard glunderde tijdens de podiumceremonie, en met reden, want de Ferrari presteerde het hele weekend uitstekend en het is dan ook zeker geen onverdiende overwinning. Alonso viel gedurende de hele wedstrijd keihard aan, al beweerde hij zelf even van niet.

“Ik ben zeer tevreden. De wagen presteerde het hele weekend zeer goed, het team leverde fantastisch werk. Ook de bandenslijtage viel heel goed mee. Ondanks de opgave in Maleisië heb ik toch het gevoel dat onze seizoensstart meer dan geslaagd te noemen is, met een tweede plaats in Melbourne en de overwinning hier in China.” verklaarde Alonso op het podium.

Tijdens de race werd Alonso nog even aangemaand om niet te veel aan te vallen om zo zijn banden niet compleet aan flarden te rijden, waarop Alonso droogjes antwoordde dat hij helemaal niet aan het aanvallen was. Toen David Coulthard hem hier even naar vroeg, gaf de Spanjaard wel toe dat je in een F1-wagen hoe dan ook altijd wil aanvallen. Alonso vertelde er ook nog bij dat er nog wel iets meer in de wagen zat, en dat hij hoopt om dat volgende week in Bahrein te kunnen tonen.

Kimi Raikkonen stond er zoals gewoonlijk een beetje ongeïnteresseerd bij, al gaf de Fin uiteindelijk wel toe tevreden te zijn met deze tweede plaats. “Na een slechte start voelde de wagen toch erg goed aan. Op een gegeven moment kwam ik dan ook nog in aanraking met Sergio Perez. Ik wilde hem aan de buitenkant inhalen, maar hij duwde me van de baan af waarna er contact was en ik mijn voorkant beschadigde, maar al bij al liep het toch nog goed af, al zou ik wel nog wat sneller geweest zijn zonder de schade aan de voorvleugel.” aldus Raikkonen.

Lewis Hamilton toonde zich een stuk gelukkiger met zijn podiumplaats dan in Maleisië. Toen moest hij rondenlang benzine sparen, terwijl teamgenoot Nico Rosberg een pak sneller was. Toen vertelde Hamilton dat Rosberg degene was die eigenlijk op zijn plaats moest staan. Vandaag voelde de Brit zich echter een stuk beter op het podium. “Ik ben echt tevreden om op het podium te staan. We wisten dat we niet hetzelfde tempo konden aanhouden als de jongens hier naast mij, maar uiteindelijk ben ik toch zeer gelukkig met de derde plaats.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België