Tevredenheid bij Red Bull

27 oktober 2012 — Niets dan tevreden gezichten bij Red Bull Racing. Mark Webber en Sebastian Vettel bezetten immers morgen de volledige eerste startrij voor de GP van India.

image
Mark Webber was enigzins verrast over zijn tweede plaats. Hij klaagde over te weinig grip in de eerste sector van zijn laatste snelle ronde, maar wist dit toch goed te maken in de twee overige sectoren om zo de tweede tijd op de tabellen te zetten. “Dit was niet onze gemakkelijkste sessie. In mijn beslissende run had ik een gebrek aan grip, maar ik ben toch heel tevreden met de tweede plaats. Het was een beetje onverwacht, maar toch zal ik deze kans met beide handen grijpen. Ik kijk uit naar de race morgen.” vertelt Webber.

Teamgenoot Sebastian Vettel was eveneens heel tevreden over zijn polepositie, hoewel hij zijn eerste run verknalde door een fout. In zijn tweede run wist hij net iets sneller te gaan dan Mark Webber, waardoor hij morgen uit de best mogelijke positie mag starten. De Duitser beweert zelfs dat hij nog iets sneller kon gaan.

De uitleg van Vettel in de persconferentie: “Tot nu toe ben ik heel tevreden over het verloop van het weekend. Tijdens de eerste snelle ronde maakte ik een fout in de vierde bocht. Ik had het gevoel dat ik dan in de laatste snelle ronde nog een beetje sneller zou hebben kunnen gaan, omdat ik iets voorzichtiger door bocht vier ging. Het zat wel allemaal erg dicht op elkaar. Morgen tijdens de race kan er echter nog van alles gebeuren, aangezien iedereen heel competitief voor de dag kwam tijdens de lange runs gisteren. Wij starten wel vanuit de meest gunstige startplaatsen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België