‘The American Dream’ nieuw leven ingeblazen?

04 mei 2010 — Bernie Ecclestone wil al lang terug een grote prijs in de Verenigde Staten, dat is bekend. Nu heeft Jersey City een aanvraag ingediend om een Grote Prijs te organiseren vanaf 2012 tot 2016.

De grote baas van de formule 1 zit sinds 2008 met het probleem dat er geen GP meer is in de V.S. De Engelsman had zijn zinnen niet gezet op het circuit van Indianapolis, maar op een stratencircuit in New York. De plaats waar de Grote Prijs zal georganiseerd worden, ligt op anderhalve kilometer van the Big Apple.

Het plan is om een circuit aan te leggen in Liberty State Park in Jersey City in de staat New Jersey. Het circuit zal 5,8 km lang zijn en uitzicht hebben op de skyline van New York. Het park zou op een goed bereikbare plaats liggen en het verkeer naar New York niet hinderen.

Ook burgemeester Jerramiah Healy is te vinden voor het idee. “We zijn één van de steden die geïnteresseerd is in het organiseren van een Grote Prijs. Er loopt een onderzoek naar de gevolgen voor de stad en als dat positief uitdraait, zullen we verder gaan.”

Toch is er al fel protest tegen de bouw van een circuit in Liberty State Park. Er is al een vereniging opgericht voor het bewaren van het park, ‘Friends of Liberty State Park’ ,  en sommige gemeenteraadsleden zien het nut van een Grote Prijs ook niet in. Zij zijn het eens met een overheidsplan om het park tot een natuurgebied met recreatiemogelijkheden te maken.

Er zijn nog vrijwel geen mogelijkheden voor overnachtingen, een paddock, een pitlane… Jersey City hoopt op bijstand van de organisatie van het hele Formule 1-circus om de plannen te financieren. Een groot pluspunt voor Bernie Ecclestone is dat de stad bereid is om een nachtrace te organiseren.

En iedereen weet dat Bernie Ecclestone een ‘American Dream’ heeft…

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België