logo
 

Thierry Neuville boekt overwinning in WRC-rally van Sardinië

12 juni 2016 — Onze landgenoot Thierry Neuville schreef zopas de Rally van Sardinië, de zesde rally in het wereldkampioenschap, op zijn naam.

Neuville begon voorzichtig aan de rally, met een vijfde positie na de eerste twee klassementsproeven. Daarna ging het tempo echter de hoogte in. Twee scratches brachten de Oostkantonnees aan de leiding van de wedstrijd, voor de Fin Jari-Matti Latvala in zijn Volkswagen Polo. Die positie moest hij nog slechts één keer afgeven, nadat Latvala op de zesde proef als snelste over de finish kwam.

Met nog zeven snelste tijden in de resterende proeven tegenover één voor Latvala, trekt Thierry Neuville dus aan het langste eind, na de verschrikkelijke opgave tijdens de rally van Portugal, waar de Hyundai-rijder zonder benzine viel. Neuville moest eerder dit seizoen ook al drie maal opgeven, mede door enkele jammerlijke rijdersfouten.

Na de overwinning van Hayden Paddon in Argentinië is dit al de tweede overwinning dit seizoen voor het Hyundai Motorsport team. Dit mag echter ook de eerste volwaardige Belgische overwinning worden genoemd, want zowel Duval in Australië 2005 als Neuville in Duitsland 2014 hadden wat geluk met uitvallende voorliggers.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België