“Thuisverzorging Michael Schumacher kost 125 000 euro per week”

18 september 2014 — Vorige week raakte bekend dat Michael Schumacher terug thuis is, maar de Duitser wordt daar nog intensief verzorgd: 24u op 24u, 7 dagen op 7 en daaraan hangt een fors prijskaartje.

image
Michael Schumacher werd vorige week overgebracht van het ziekenhuis in Lausanne naar zijn huis in Gland in Zwitserland. Zijn management verkondigde daarbij meteen dat dit niet betekent dat zijn medische toestand ingrijpend verbeterd is.

De Duitse recordkampioen zou nog steeds intensief verzorgd moeten worden en daarvoor wordt beroep gedaan op een team van specialisten dat 24u op 24U, 7 dagen op 7 in zijn huis aanwezig is. Het huis van Schumacher is dan ook ingericht als ware het een privékliniek.

Volgens ‘The Mirror’ loopt het kostenplaatje van die thuisverpleging en het ganse medisch team op tot zo’n 125 000 euro per week. Het kostenplaatje loopt zo sterk op omdat er een medisch team is dat bestaat uit zo’n vijftien mensen en er ook hele wat medisch materiaal gehuurd moet worden. De familie Schumacher zou zo’n 600 miljoen euro bedragen, maar tegen dergelijke kostprijs slinkt dat uiteraard snel.

De gespecialiseerde kliniek uit Lausanne bevestigde ondertussen ook dat het medisch team dat Schumacher thuis verzorgt bij hen is opgeleid.

“Een groot deel van het team dat Schumacher verzorgt, werd door onze specialisten in het ziekenhuis opgeleid. We volgen zijn behandeling op de voet en blijven eveneens volledig ter beschikking van zijn familie,” aldus een woordvoerder van het ziekenhuis in Lausanne.

Ondanks het feit dat Schumacher nu thuis is, blijft er een lange weg af te leggen tijdens zijn revalidatie. Zijn management verkondigde vorige week reeds dat er geen grote verbetering aan de basis lag van zijn overbrenging naar huis.

Schumacher nog steeds slechts een “minimaal bewustzijn” vertoond. De Duitse F1-legende zou nog steeds niet kunnen spreken en slechts sporadisch zijn ogen bewegen. Belangrijk is echter wel dat de aanwezigheid van zijn familie. Dit kan voor emotionele prikkels zorgen, wat de revalidatie van slachtoffers van zware hersentrauma’s kan bespoedigen.

Sinds het ski-ongeluk waren er heel wat speculaties over Schumacher. Zo werd er gespeculeerd dat er een speciaal gebouw werd gebouwd op het landgoed van de familie Schumacher voor de verpleging van de Duitser. Achteraf bleek dat er een woning voor vader Rolf Schumacher werd gebouwd. Eind dit jaar zou de vader van Schumacher verhuizen naar het landgoed van de familie Schumacher.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België