Ticketprijzen GP van Nederland: “Nog duurder dan België”

18 juni 2019 — De organisatoren van de 'Dutch GP' hebben de ticketprijzen en indeling van de tribunes voor de GP van Nederland 2019 bekendgemaakt.


Eerst en vooral is er goed nieuws. Aanvankelijk werd gedacht dat er verspreid over de drie dagen maximaal zo’n 200 000 fans verwelkomd konden worden, momenteel gaat de organisatie echter uit van zo’n 300 000 fans.

Er zijn ondertussen al meer dan 250 000 mensen die zich op de website hebben ingeschreven als geïnteresseerde om tickets te kopen. Op 24 juni ontvangen de geïnteresseerden een e-mail met een persoonlijke link via de welke ze zich tot het verkoopsplatform kunnen wenden om tickets aan te vragen. Daarbij kunnen maximaal zes tickets aangevraagd worden.

De aanvraag voor tickets, maximaal 6 tickets per geregistreerde, kan van 25 juni tot en met 8 juli gebeuren. Daarbij maakt het niet uit of je op de eerste dag of een latere dag jouw keuze kenbaar maakt.

Vervolgens zal er eind juli of begin augustus bekendgemaakt worden of je daadwerkelijk de tickets kan aanschaffen. Indien er te veel vraag is naar (bepaalde) tickets, dan vindt er een verloting plaats. De gelukkigen die uitgeloot worden kunnen dan de tickets aanschaffen.

Minder goed nieuws is er ook. De ticketprijzen voor de ‘Dutch GP’ swingen de pan uit. Daar waar de GP van België in het verleden meermaals bekritiseerd werd omwille van te dure tickets, zijn de ticketprijzen van de GP van Nederland nog duurder dan die in België.

De goedkoopste tickets starten van 185 euro voor drie dagen, wat toch een stuk duurder is dan de prijzen in België. Tickets ‘Goud’ kosten maar liefst 510 euro voor drie dagen, terwijl tickets voor het rechte stuk langs start en finish zelfs 585 euro kosten voor enkel zaterdag en zondag.

Inderdaad, ook in de Formule 1 geldt de regel van vraag en aanbod en voor de Nederlandse GP is de vraag duidelijk een pak groter dan het aanbod ...

Klik voor een grotere versie op de afbeelding

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België