logo
 

Tickets GP van België 2012 een stuk goedkoper

05 september 2011 — De ticketprijzen voor de GP van België zijn sinds enkele dagen gekend en die zullen de meeste fans met een glimlach ontvangen.

Daar waar prijsverhogingen de voorbije jaren een echte trend waren gaat de GP van België nu tegen deze trend in. De F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps staat gekend als één van de duurste op de kalender. Desondanks maakt de organisatie meestal verlies.

Reeds vaker werd er geopperd om ticketprijzen te verlagen zodat er veel meer fans naar het raceweekend komen. Dit moet ervoor zorgen dat er uiteindelijk meer inkomsten worden behaald en zorgt uiteraard ook voor meer consumptie aan de diverse eet- en drankgelegendheden, alsook meer merchandising die verkocht wordt.

Daar waar ticketprijzen voor de GP van Spanje dit jaar nog ontspoorden, (van 88 euro naar bijna 130 euro voor het goedkoopste ticket) zorgt Spa Grand Prix voor de positieve trend. De goedkoopste tickets, de zogenaamde Bronze zone, kon je dit jaar als je er vroeg bij was voor zo’n 130 euro kopen. Voor de tickets van 2012 betaal je slechts 105 euro indien je uiterlijk tegen 31 oktober jouw tickets besteld en betaalt. Ook de ticketprijzen voor kinderen onder de 15 jaar zijn met 20 euro of 25 euro (afhankelijk van het tijdstip van bestelling) zeer acceptabel.

Spa Grand Prix heeft duidelijk voor een andere weg gekozen op het vlak van ticketing. Wij zijn alvast benieuwd of er in 2012 meer fans naar de race gaan kijken. Een initiatief zoals dit kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om een groter overzicht te krijgen van alle ticketprijzen.

image

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië