logo
 

Tickets GP van België: 6000 fans zijn geld kwijt

11 augustus 2012 — Slechts nieuws voor zo'n 6000 F1-fans die naar de GP van België wensten te gaan. Het ziet er naar uit dat ze hun geld kwijt zijn.

Ze kochten hun tickets voor de GP van België via The Ticket Enterprise, een Nederlands bedrijf. De website van het bedrijf is al bijna een week onbereikbaar en er stroomden bij de Nederlandse politie en de organisator Spa Grand Prix S.A. reeds heel wat klachten binnen. het ziet er naar uit dat het bedrijf het faillissement zal aanvragen.

De organisator kan weinig doen aangezien zij de toegangskaarten aan The Ticket Enterprise verkopen, die op hun beurt de tickets doorverkopen.

“Wij kunnen deze mensen niet helpen aangezien ze niet bij ons, maar bijn de Nederlandse firma klant zijn,” zei woordvoerder Stijn De Boever tegenover de Gazet van Antwerpen.

Reeds meer dan vijf jaar werkte The Ticket Enterprise samen met Francorchamps. Het bedrijf was actief in de verkoop van wereldwijde autosportevenementen.

Een deel van de mensen die hun tickets via The Ticket Enterprise gekocht hebben kregen ook daadwerkelijk hun tickets. Voor hen is er dus geen probleem. Mensen die recent hun tickets kochten mogen naar alle waaschijnlijkheid hun geld en ticket vergeten.

De Nederlandse politie is een onderzoek gestart naar internetoplichting. Het is echter niet zeker dat er ook effectief sprake is van oplichting. Waarschijnlijk gaat het om een faillissement zoals er zoveel zijn en hier zijn de kopers van tickets een van de benadeelde partijen.

Het ziet er in eerste instantie naar uit dat fans die echt nog naar de F1-race willen gaan een tweede ticket zullen moeten kopen.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië