Tijdstraf Sebastian Vettel wordt deze middag herbekeken

21 juni 2019 — Deze middag bekijken de stewards opnieuw de tijdstraf die Sebastian Vettel in Canada kreeg. Het herbekijken van de straf komt er op vraag van Ferrari.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vettel kreeg tijdens de GP van Canada een tijdstraf omdat hij volgens de stewards gevaarlijk terug op de baan kwam en Lewis Hamilton van de baan duwde. Het leverde hem een tijdstraf van vijf seconden op waardoor hij de zege verloor.

De beslissing van de stewards zorgde voor heel wat commotie in zowel de F1-paddock alsook bij de fans. Bij Ferrari bekeken ze dan ook wat de mogelijkheden waren om de beslissing van de stewards aan te vechten.

Aanvankelijk wou men in beroep gaan maar uiteindelijk bleek een verzoek tot herbekijken van de fase door de stewards, mits het aanbrengen van nieuw bewijsmateriaal door Ferrari, de beste keuze.

Ferrari verzamelde na de race het nodige extra bewijsmateriaal om te verdedigen dat Vettel geen straf verdiende en zal dat om 14u15 aan de stewards voorleggen. Die moeten vervolgens beslissen of wat Ferrari aanbrengt daadwerkelijk ‘nieuw’ bewijsmateriaal is waarover de stewards op het moment van hun beslissing niet beschikten.

“We kunnen informatie aanbrengen die de stewards misschien op het moment van hun beslissing niet ter beschikking hebben. We zullen zien,” zei Vettel gisteren.

Drie van de vier stewards uit Canada, Emanuele Pirro, Gerd Ennser, Mathieu Remmerie en Mike Kaerne, zullen in Frankrijk aanwezig zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België