Timo Glock is fit tegen de volgende race

28 juni 2012 — Timo Glock moest in Valencia nog verstrek geven voor de kwalificatie en de race maar de Duitser zou normaal gesproken tegen de race op het circuit van Silverstone opnieuw fit moeten zijn.

Glock had buikgriep en een soort voedselvergiftiging. Hij had al vanaf de donderdag voor het raceweekend last maar kon toch nog de oefensessies op vrijdag afwerken. Tijdens de derde oefensessie kreeg hij opnieuw problemen en werd hij naar het ziekenhuis gevoerd voor verder onderzoek.

Even werd er nog gehoopt dat de Duitser alsnog op zondag zou kunnen racen. Er werd zelfs een uitzonderingsprocedure aangevraagd maar Glock werd uiteindelijk door de artsen geadviseerd om te rusten en zo het herstel te bespoedigen.

Het management kwam vandaag met de mededeling dat Glock normaal gesproken fit is tegen de GP van Groot-Brittannië.

“Over het algemeen voel ik me goed,” aldus Glock. “Ik voel me nog een beetje zwak op mijn benen, maar verder voel ik me goed.”

“Het was echt jammer dat ik de race in Valencia moest missen, maar af en toe verlopen de dingen niet zoals je wenst. Je kan de fysieke tekenen van je lichaam niet negeren. Ik ben op weg om volledig te herstellen en moet nog enkele dagen wachten alvorens ik opnieuw mag trainen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België