logo
 

Toch geen boycot: Raikkonen rijdt laatste twee races van het seizoen

03 november 2013 — Kimi Raikkonen moest na twee bochten zijn wagen reeds aan de kant zetten, maar daaarmee zit het F1-seizoen van de Fin er nog niet op.

image
Raikkonen dreigde ermee om de resterende races van het seizoen te boycotten omdat hij ondermeer niet betaald wordt door Lotus. Daarnaast zijn er uiteraard ook de nodige interne strubbelingen binnen het team.

Ook vandaag zat het Raikkonen niet mee want bij de start was de Fin betrokken bij een aanrijding waarna hij zijn wagen na de tweede bocht al moest parkeren. Raikkonen verliet vroeger dan gepland het circuit, maar zijn manager had nog wel goed nieuws. Raikkonen zal deelnemen aan de resterende twee races van het seizoen. De boycot van die races is na een gesprek met het team van de baan.

De oplossing komt er na intense gesprekken dit weekend tussen het management van Kimi Raikkonen en Gerard Lopez, de eigenaar van Lotus. Er zouden echter wel strikte voorwaarden aan de bekomen oplossing opgelegd zijn. Indien Lotus zoch niet aan deze voorwaarden houdt dreigt Lotus alsnog een race te moeten afwerken zonder de Fin en dat kan het team missen zoals kiespijn. Lotus is immers met Mercedes en Ferrari in een serieuze strijd verwikkeld voor de tweede tot vierde plaats in het kampioenschap.

Eerder dit weekend had de Fin er ook al mee gedreigd om dit weekend niet deel te nemen aan de GP van Abu Dhabi.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België