Toch geen GP van Bahrein !

10 juni 2011 — Het verhaal is nu echt wel te gek voor woorden. Nadat een week geleden door de World Motor Sport Council van de FIA werd beslist dat de GP van Bahrein zal doorgaan op 30 oktober, komt nu de mededeling dat de race toch niet doorgaat.

Enkele dagen geleden berichtten we er reeds over het feit dat de GP van Bahrein mogelijk opnieuw geschrapt kon worden. Enkele dagen later volgt nu het bericht dat de race inderdaad opnieuw van de kalender verdwijnt en dat men in Bahrein de race opnieuw wil organiseren in 2012.

Nadat de GP van Bahrein opnieuw op de kalender werd geplaatst kwam er van veel rijders, teams en f1-insiders felle kritiek. Daarvoor zijn de organisatoren van de race nu gezwicht.

“Bahrein zou zeer tevreden zijn geweest om de race te laten doorgaan op 30 oktober zoals werd beslist door de World Motor Sport Council. Het is echter duidelijk dat dit niet mogelijk is en we respecteren deze beslisisng,” aldus Zayed R Alzayani, hoofd van het Bahrain International Circuit.

De GP van India moest zijn aanvankelijke racedatum afstaan aan Bahrein, maar het ziet er nu dus naar uit dat de race in India gewoon op 30 oktober zal kunnen doorgaan.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België