Toch geen publiek tijdens F1-race in Imola: “Dit is zeer teleurstellend”

28 oktober 2020 — Slechts enkele dagen voor het raceweekend in Imola van start gaat is beslist dat de GP van Emilia-Romagna alsnog achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Autodromo Enzo e Dino Ferrari (@autodromoimola) op

Net als in de rest van Europa stijgen ook in Italië de besmettingen met het coronavirus. Om een verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan worden in Italië bijkomende maatregelen genomen en daar is ook de F1-race op het circuit van Imola slachtoffer van.

“De regering heeft ons verboden om fans te ontvangen en dat vinden we zeer teleurstellend,” aldus Imola-baas Uberto Selvatico Estense tegenover ‘Motorsport.com’. “Het spijt ons zeer erg voor het ongemak dat daardoor ontstaat.”

“De gouverneur van Emilia Romagna heeft vandaag nog contact gehad met de minister van gezondheid maar er volgde geen uitzondering op de regels.”

Volgens Selvatico Estense wacht nu de moeilijke taak om de 13 000 tickethouders te verwittigen dat de race zonder publiek zal doorgaan en dat men zich geen zorgen hoeft te maken over de terugbetaling van de tickets.

“Het is niet eenvoudig om aan de fans uit te leggen dat ze op een zeer korte tijd haar mening veranderd heeft. Een week geleden hebben ze nog bevestigd dat we fans mochten ontvangen.”

“We zijn dan ook verder gegaan met de organisatie van de race, al de dingen die we moesten voorbereiden. We hebben erg veel geld gespendeerd om klaar te zijn voor deze opportuniteit.”

“Het is bijzonder laat, slechts vier dagen voor het evenement, het is dan ook erg kort dag om de mensen te zeggen dat de race zonder publiek moet doorgaan.”

“Nu moeten we aan de toeschouwers uitleggen dat er geen twijfel over bestaat dat de tickets zullen terugbetaald worden.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België